Zuid-Afrika Koetsier Wijnkopers
(klik op de foto's voor een vergroting)SAXENBURG


Saxenburg-wijnen zijn gebaseerd op een simpele filosofie: Een wijn wordt gemaakt door wat de Fransen het terroir noemen.
Hoe beter men dit terroir kent, des te beter de wijnen. Gesitueerd in de heuvels boven Kuils River tussen de Atlantische en Indische Oceaan, genieten de wijngaarden van Saxenburg van ideale omstandigheden. Goede grond en een geweldig klimaat, met een koele bries vanuit False Bay gedurende de zomermaanden.

Pinotage Saxenburg Private Collection
Robijnrode wijn, open en intens, stevig en zoet, veel kruiden, pruimen en bessen, vanille,
wat nieuw amerikaans eiken, pruimen, kaneel, kruidnagel, veel aan te beleven.
Een mondvullende en krachtige smaak, zoet fruit, kruiden, vanille, goede tannines, fraai en stevig.

Chardonnay Saxenburg Private Collection
Strogele Chardonnay met een krachtige geur, heerlijk tropisch en exotisch fruit, toast, citrus, hazelnoten en honing. De smaak is mooi, elegant, fris, licht getoast, citrus, noten, honing, aangenaam tropisch fruit, rijp en krachtig en goede zuren. De druiven worden met de hand geplukt  en worden als volledige trossen geperst, zodat er wat zuren van de steeltjes en de pitten meekomen. De wijn gist en rijpt op vaten uit de Bourgogne. Een mooi gedoseerd houtaroma is het resultaat, en daarmee is het een zeer uitgebalanceerde, complexe Chardonnay.

WELTEVREDE ESTATE

Weltevrede is een familiedomein, dat al sinds 1912 in handen is van de familie Jonker. Dit mooie wijnbedrijf in Robertson werd opgericht door Klaas Jonker, die het idee kreeg dat dit een ideale plek was voor de aanplant van druiven. Zijn zoon Japie nam Weltevrede over in 1933. Hij vergrootte de wijngaarden verder, omdat het goed ging met de verkoop van de wijndruiven uit deze streek. De derde generatie Jonker, in de persoon van Lourens, was de eerste die een studie voltooide in wijnbouw. Voor hij het estate overnam reisde naar de wijnstreken van Europa en Californië om meer te weten te komen over het wijnmaken daar. Na de dood van zijn vader in 1969 kwam hij aan het hoofd te staan van het bedrijf , destijds 65 hectare groot. Hij pakte de zaken groot aan en kocht de drie naburige wijnboerderijen, waardoor het totale wijngaardareaal op 160 hectare kwam.

Weltevrede Estate With!t Sauvignon Blanc
Sauvignon  Blanc met veel tonen van fris fruit. In de neus is het appeltje duidelijk herkenbaar. Deze wijn heeft ook een vleugje kruiden, afgewerkt met een mooi, glad en rond mondgevoel met een goede textuur.

Weltevrede Estate Insp!red Pinotage
Lekkere sappige rode wijn voor dagelijks gebruik, verteerbaar en zacht. De ronde, soepele, volfruitige wijn is gemaakt van het typisch Zuid-Afrikaanse druivenras Pinotage, waarin je altijd wat frambozen ruikt en proeft. Heerlijk.
Pinotage Saxenburg Private Collection Chardonnay Saxenburg Private Collection Weltevrede Estate With!t Sauvignon Blanc Weltevrede Estate Insp!red Pinotage
 
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
ZUID-AFRIKA