De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Sherry Koetsier Wijnkopers
SHERRY VALDESPINO

Valdespino is een van de oudste en een van de weinige familiebodegas in Jerez, met een historie van meer dan 6 eeuwen.
In 1264 was Alfonso Valdespino één van de 24 ridders die vochten voor de stad Jerez de la Frontera met koning Alfonso X, tegen de Arabieren. Als beloning voor zijn inspanningen kreeg hij het ​​land in de regio Jerez. Vandaag behoort Valdespino tot Grupo Estevez die de bodega in 1999 kocht.
Zij bezitten 750 hectare eigen wijngaarden in Jerez, wat uiterst zeldzaam is in deze regio.

De Fino Inocente is een van hun single vineyard sherry's gemaakt van druiven uit de Macharnudo Estate, in de Hoge Jerez zone. Het is ook de enige sherry die wordt gefermenteerd in eiken vaten en heeft een Solera-systeem met 10 'Criadera', terwijl de meeste Fino sherry's er slechts drie hebben. Vanaf 1910 is Valdespino's handelsmerk de term 'Sacristia' (het gebied van de bodega waar de beste vaten Sherry worden bewaard.) De inspiratie achter het kleine hangslot aan de El Candado Pedro Ximénez fles kwam toen een lid van de familie Valdespino als grap een slot zette op een vat Sacristia Sherry.
De Oloroso Solera 1842 VOS wordt geproduceerd uit een Solera, dat werd opgericht in het midden van de 19e eeuw.
In ons assortiment

Premium Range

Manzanilla Deliciosa
Cream Isabella (rich oloroso)
Fino Inocente Single Vineyard
Amontillado Dry Tio Diego

Top Range

Pedro Ximenez El Candado
Oloroso Solera 1842