De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Louis Sipp begon zijn wijnbedrijf in het pittoreske Ribeauvillé aan het eind van de 1e Wereldoorlog. De druiven kwamen de eerste jaren van de Kirchberg, nu geclassificeerd als “Grand Cru”gebied. De eerste wijnprijzen werden reeds behaald in 1920. Al snel werden er meer percelen aangekocht, zoals de Steinacker, Osterberg, Trottenacker, etc. Verschillende wijnen van Sipp dragen ook de naam van het perceel waar ze vanaf komen. De bodem- gesteldheid, waarop de druiven groeien bepalen nl. mede hun karakteristieke smaak. Momenteel bestiert Etienne Sipp het bedrijf. Alweer de vierde generatie, die traditiegetrouw de ene naar de andere prijs weet binnen te slepen…
Riesling Riesling Cuvee Naturel S. Riesling Reserve Personelle Riesling Steinacker Riesling Hagel Riesling Kirchberg Grand Cru Riesling Osterberg Grand Cru Riesling Kirchberg Vendange Tardives
(klik op de foto's voor een vergroting)Riesling
Deze Riesling komt uit verschillende gebieden rond Ribeauvillé; Colmarer Weg, Ellenweier, Gruenspiel, Steinacker, Hagenau, Weinbaum (harde kalksteen, klei, mergel, slib en zandsteen) Het is een volle, kruidige wijn met minerale aroma’s. U proeft perziken en witte peper. Een smaakimpressie van perziken en witte peper. Prachtig in balans en een mooie ‘rinse’ afdronk. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, vis, schelvis, wit vlees en natuurlijk bij het streekgerecht ‘zuurkool’.
Verkrijgbaar in 37,5 cl en 75 cl

Riesling Cuvee Naturel S.
Deze Biologische Riesling komt uit verschillende gebieden rond Ribeauvillé: Ellenweier, Colmarer Weg, Mittlerer Forst...
Zeer open, fruitige neus (voornamelijk citrusvruchten) met opmerkelijke mineralen. De aanval is direct. Droge wijn, evenwichtige met goede afdronk. Kan worden geserveerd met alle gerechten die een droge witte wijn vereisen: Schaal-en schelpdieren, vis (gegrild of met saus), wit vlees en natuurlijk zuurkool. Ook heerlijk bij kaas zoals bijvoorbeeld geitenkaas.

Riesling Reserve Personnelle
Deze Riesling komt van de zuidelijk gelegen hellingen nabij Ribeauvillé (Kalksteen, brokkelige grondstructuur).
Diepgeel van kleur, prachtig bouquet , expressieve neus met complexe secundaire aroma’s van marsepein en honing. (nu al op dronk, maar kan bewaard worden tot 15 jaar) Deze droge witte wijn is een prima begeleider van elke dis. Heerlijk bij b.v.schelvis, vis( gegrild of bereid met saus) wit vlees en natuurlijk bij het streekgerecht zuurkool.

Riesling Steinacker
De Rieslingdruiven komen uitsluitend van locaties van de Steinacker (omgeving Ribeauvillé). De grondsoort is bruin, vrij zuur en niet erg vruchtbaar. Aangeslibd zand, kiezel en kiezelsteen en op sommige plaatsen een onderlaag van klei. Droge, heerlijke, fruitige klassewijn met  in de geur aroma’s van rijp fruit en een vleugje anijs.
Prima begeleider van elke dis. Heerlijk bij schaaldieren, schelvis, vis (gegrild of met saus) en natuurlijk bij het streekgerecht zuurkool.

Riesling Hagel
De steile granieten hellingen van Riesling Hagel zijn gesitueerd rond de vallei achter Ribeauvillé, die een Mediterrane invloed heeft op de rijping van de druiven. De wijn heeft een expressieve neus met nuances van citrus en minerale hints. Een wijn met karakter en een delicate smaak. Prima begeleider van maaltijden die een droge witte wijn prefereren. Heerlijk bij schaal- en scheldieren, schelvis( gegrild of met een witte saus) wit vlees en natuurlijk bij zuurkool.

Riesling Ribeauvillé
Deze Riesling is uitsluitend afkomstig va de hellingen rondom Ribeauvillé. Het is een volle, kruidige wijn met minerale ( kalk) aroma’s. U proeft perziken en witte peper. Een smaakimpressie van perziken en witte peper. Prachtig in balans en een mooie ‘rinse’ afdronk. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, vis, schelvis, wit vlees en natuurlijk bij het streekgerecht ‘zuurkool’.

Riesling Kirchberg Grand Cru
Deze Rieslingdruiven komen van de Kirchberg heuvel nabij Ribeauvillé (Mergel en krijt. Hoger op de heuvel heldere zandsteen en gips. Op ongeveer 300 meter is de grond steenachtig en rijk aan klei). De wijn is geheel op dronk maar kan goed bewaard worden waardoor mineralen en het bouquet zich positief ontwikkelen. 25 tot 30 jaar. Deze wijn wordt ook wel de ‘koning’van de Elzas wijnen genoemd. Deze wijn bezit een verrukkelijke droogheid welke bijzonder aromatisch is. In de neus een vleugje honing en hint van groene appels. De smaak is rond en u proeft perziken. Heerlijke, lange afdronk. Perfecte begeleider van elke dis maar vooral van schaaldieren, schelvis en wit vlees.

Riesling Osterberg Grand Cru
Grand Cru Osterberg ligt aan de rand van Ribeauvillé. Helling aan de zonnige Oost -Zuid-Oost kant op een hoogte van 250 tot 350 meter  (harde kalksteen, klei en zandsteen) Deze Riesling heeft een expressieve neus van citrusvruchten gecombineerd met hints van tropisch fruit. Een smaakexplosie in de mond, meteen gevolgd door frisheid maakt dat de wijn goed in balans is met een lange afdronk Heerlijk bij schaal- en schelpdieren, visgerechten, wit vlees en natuurlijk zuurkool 

Riesling Kirchberg Grand Cru Vendanges Tardives Grande Medaille d'Or
Deze Riesling Kirchberg is gemaakt van druiven met een edele rotting (Pourriture Noble)  d.w.z. dat de suikers en zuren zijn geconcentreerd door uitdroging door  de wind.  De aromatische expressie weerspiegelt zijn perfectie door oorsprong.  Een neus van rijp fruit, gekonfijte vruchten en exotisch fruit zonder de traditionele kenmerken van een Riesling Kirchberg te verliezen.  Citrus gekoppeld aan kruiden en bloemenhints. De mond is olieachtig, los en zacht. Suikers zijn zeker aanwezig, maar komen heel zacht over.  De gedeeltelijk ingedroogde druiven brengen ondanks de zwaarte, frisheid, expressie en consistentie het tot een hele elegante en opmerkelijke wijn. 
 
Louis Sipp Vin d’Alsace
RIESLING

Louis Sipp Koetsier Wijnkopers