Louis Sipp begon zijn wijnbedrijf in het pittoreske Ribeauvillé aan het eind van de 1e Wereldoorlog. De druiven kwamen de eerste jaren van de Kirchberg, nu geclassificeerd als “Grand Cru”gebied. De eerste wijnprijzen werden reeds behaald in 1920. Al snel werden er meer percelen aangekocht, zoals de Steinacker, Osterberg, Trottenacker, etc. Verschillende wijnen van Sipp dragen ook de naam van het perceel waar ze vanaf komen. De bodem- gesteldheid, waarop de druiven groeien bepalen nl. mede hun karakteristieke smaak. Momenteel bestiert Etienne Sipp het bedrijf. Alweer de vierde generatie, die traditiegetrouw de ene naar de andere prijs weet binnen te slepen…
PINOT GRIS
(klik op de foto's voor een vergroting)Pinot Gris Cuvee Willemien
De druiven van deze Pinot Gris komen van verschillende gebieden rond Ribeauvillé zoals Unterturnet, Rengelsbrunn, Weinbaum, Kesselacker, Hagenau en Jungholz (Kalk, klei, leem, zandsteen). Weelderige, rijke, kruidige droge witte wijn met een fruitig en fluwelen karakter. Heeft een mooi evenwicht en een lange aromatische afdronk. Jong al erg op dronk maar de wijn ontwikkelt zich ook zeer positief bij het ouderen. Deze wijn draagt  de hele  maaltijd. 
Verkrijgbaar in 37,5 cl en 75 cl

Pinot Gris Reserve Personnelle
Deze Pinot Gris komt van verschillende gebieden rond  Ribeauvillé zoals Unterturnet, Rengelsbrunn, Weinbaum, Kesselacker, Hagenau en Jungholz. (Krijtachtige bodem, klei, mergel en zandsteen. Karakteristiek is de aangeslibde grond met originele löss en zand). De wijn kan tot 20 jaar bewaard worden. Vanwege het exotische karakter wordt deze Tokay Pinot Gris Réserve Personelle ook wel ‘de Sultan’ genoemd. Een droge strogele wijn. Complexe neus met op de achtergrond een zweem van een ietwat vlezig karakter. Een wijn voor de echte  liefhebber, die verrast wil worden.  

Pinot Gris Trottacker
Deze biologische Pinot Gris komt van de gebieden van TROTTACKER, geconcentreerd in het oosten van de Grand Cru Osterberg in Ribeauvillé (klei en kalksteen) De wijn is mooi lichtgeel van kleur. Hoge zuiverheid met hints van rijp fruit en exotische vruchten. In de mond is hij puur, gestructureerd en vol. In de neus is hij expressief en fruitig. De aanval is rijk met een openhartige frisheid.  Ideaal als aperitief, met ganzenlever, gerookte vis, exotische gerechten, pasta, kaas en desserts. 

Pinot Gris Kirchberg Grand Cru
De druiven komen van de Kirchberg bij Ribeauvillé (Mergel, kalk, helder gekleurde zandsteen en klei. De bodem is zeer steenachtig), waardoor de wijn nu al op dronk is, maar toch lang bewaard kan worden. Deze wijn met zijn mooie goudgele kleur is fijn van structuur en prachtig in balans. Complexe en expressieve neus met aroma’s van overrijp fruit en kruiden en een vleugje turf. Is een goede begeleider van elke dis maar vooral heerlijk bij ganzenlever, gerookte vis, wit vlees en zelfs gegrild vlees. 

Pinot Gris Vendanges Tardives ( 50 cl.)
Vendanges Tardives betekent late oogst. De Pinot Gris komt van de beste gebieden op de heuvels rond Ribeauvillé (Krijt en kalkhoudende bodem, klei, mergel. zandsteen). Karakteristiek is de slib van originele löss door gletsjers en zand aangeslibd. De druiventrossen worden pas geplukt als ze al overrijp en aangetast zijn door “edele rotting”.  De wijn kan tot 25 jaar bewaard worden! Deze wijn heeft een prachtige goudgele kleur met in de neus lichte houttonen en aroma’s van honing en rijp fruit. De wijn is soepel, zeer fijn van structuur met een aromatisch zoetje en een mooie volle afdronk. Ideale begeleider van ganzenlever, gerookte vis, desserts (mits zonder chocolade) 

Pinot Gris Selection de Grains Nobles (50 cl.)
Een Pinot Gris van de beste gebieden op de heuvels rond Ribeauvillé (Krijt- en kalkachtige bodem, klei , mergel en löss) De druiven worden als ze overrijp zijn en aangetast door ‘edele rotting’ handmatig geoogst. Traditionele wijnbereiding. 14 maanden lagering op eiken. De wijn kan tot 25 jaar bewaard worden! Prachtig goudgeel van kleur hetgeen een hoge concentratie inhoudt. In de geur aroma’s van bloemen, gekristalliseerd fruit, kruiden en tropisch fruit. De ietwat ‘rinse’ smaak is verkregen door de kalkachtige bodem. Zeer fijn van structuur met een mooie lange afdronk. Het geconcentreerde karakter van deze wijn,  maakt hem tot een ideale partner van ganzenlever en alle zoete desserts (mits zonder chocolade) 

Pinot Gris Sélection de Grains Nobles Coeur de Tries (50 cl.)
Goudgeel van kleur. Hoge zuiverheid en zeer intense neus gekenmerkt door honing, droge abrikoos, kweepeer en lavendel.  Rijk en vet, zonder zwaar over te komen door aanwezigheid van mooie zure tannines. Perfect bij ganzenlever, kaas, pasta en dessert (m.u.v. chocoladedesserts)   De wijn kan nu gedronken worden, maar kan ook jaren blijven liggen.
Pinot Gris Cuvee Willemien Pinot Gris Reserve Personelle Pinot Gris Trottacker Pinot Gris Kirchberg Grand Cru Pinot Gris Vendanges Tardives Pinot Gris Grains Nobles Pinot Gris Grains Nobles Coeur de Tries
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Louis Sipp Koetsier Wijnkopers
Louis Sipp Vin d’Alsace