De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Oostenrijk Koetsier Wijnkopers
(klik op de foto's voor een vergroting)Domäne Wachau


Domäne Wachau is sinds 2007 de nieuwe naam van de Freie Weingärtner Wachau. Domäne Wachau is een coöperatie van ca. 250 families, die gezamelijk meer dan 2.500 zeer kleine wijngaarden bezitten op totaal  440 hectare wijngaard in de Wachau. Dit is ca. 1/3 van de gehele Wachau.

Grüner Veltliner Federspiel Terrassen
Licht stuivende neus van rijp fruit (peer, kruisbessen en iets abrikoos), witte peper en kruidigheid. In de smaak rijp en sappig fruit met frisse zuren en een iets grassige en kruidige afdronk.

Zantho

Zantho is een nieuw initiatief van de Winzerkeller Andau samen met Josef Umathum. De naam Zantho is de oorspronkelijke naam van Andau (uit oorkondes van 1488). De salamander op het etiket verwijst naar de natuur in de wijngaarden. De Pannonische salamander die hierop afgebeeld is, komt alleen nog maar voor in het beschermde natuurgebied ten zuiden van Andau.

Zantho Zweigelt
Typische geur van rijp roodfruit en lichte aardse aroma's die het karakter van de zweigelt weergeeft. In de smaak een harmonie van fruit, zachte kruidigheid en verfijnde zuren. Elegante en lange afdronk.

De Vereinte Winzer Blaufränkischland

De Vereinte Winzer Blaufränkischland is een coöperatie van ca. 500 zeer kleine wijnboeren, die gezamenlijk een aantal fraaie wijnen op de markt brengen. Ze maken wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Blaufrankisch Klassik
Wijn met een diepe robijn rode kleur. In de geur tonen van klein rijp bosfruit, iets kruidig met aardse ondertoon en zeer lichte ondersteuning van het houtgebruik. In de smaak vol en sappig fruit met zachte tannine, mooi gebalanceerde zuren en een goede afdronk. Zeer goede prijs/kwaliteit.
OOSTENRIJK
Grüner Veltliner Federspiel Terrassen Zantho Zweigelt Blaufrankisch Klassik