Champagne Koetsier Wijnkopers
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
 
CHAMPAGNE

Champagne Charles Ellner à Epernay


Bij ons vindt U de Champagnes van Charles Ellner uit Epernay. Met in totaal 54 hectare zijn hun wijngaarden verdeeld over 15 dorpen. De Champagnes liggen 4 jaar “sur latte” en kunnen tot 5 jaar na botteling bewaard worden, met uitzondering uiteraard van de millisimé-champagnes die een veel langere houdbaarheid kennen.

Charles Ellner brut extra
20% Pinot Meunier, 50% Pinot Noir en 30% Chardonnay
Ruwe bleke kleur met goud roze highlights. Een fris en fruitig bubbeltje. Zeer geschikt als aperitief.
Verkrijgbaar in 37,5 cl en 75 cl

Charles Ellner demi-sec
20% Pinot Meunier, 50% Pinot Noir en 3 % Chardonnay
Ruwe bleke kleur met goud roze highlights. Een fris en fruitig bubbeltje met een lichtzoete en zachte afdronk. Ideaal voor bij desserts.
Verkrijgbaar in 37,5 cl en 75 cl

Charles Ellner brut  rosé
50 % Pinot Noir, 50% Chardonnay
Oranje-roze van kleur. Delicate en zeer aangename neus van rode bessen. Evenwichtig, soepel en vlezig.
Geniet ervan van aperitief tot nagerecht.

Champagne Georges Cartier

George Cartier is gevestigd in Epernay. Trouw aan haar filosofie selecteert het huis de beste wijnen uit de Champagne om te komen tot evenwichtige en toegankelijke wijnen, in een frisse en fruitige stijl.

Georges Cartier Brut
Schitterende Chardonnay met een mooie goudgele kleur. Aroma's van rood fruit. Fijne, lange afdronk die zowel krachtig als mineralig is.
Goede combinatie met asperges, schaal- en schelpdieren als Coquilles St. Jacques, garnalen, oesters en visgerechten met gerookte vis.
Kan ook goed bij een nagerecht met rode vruchten.


LUXEMBURG

Caves Saint Martin Remich

De wijnen van Caves St.Martin zijn allen afkomstig van de beste Luxemburgse wijnstreek. Door hun frisheid en aangename smaak zijn de Luxemburgse 'Grands Crus' zeer geschikt bij visschotels, witvlees en schaaldieren. Sinds1919 zijn de Caves St.Martin gespecialiseerd in de fabricage van champenoises volgens de beroemde 'Methode Traditionnelle'. Na een tweede gisting in flessen, rust de wijn vele maanden in onderaardse galerijen, op constante temperatuur om een uitzonderlijke kwaliteit te krijgen. In de eindeloze galerijen 'uitgehouwen in de rotsen' liggen honderdduizenden flessen edele wijn opgeslagen.

Saint Martin brut  
48% Pinot Blanc  49%Riesling  3% Auxerrois
Bleekgoud van kleur met zilvergroene reflecties. Elegant sprankelend. Zeer fijn bouquet met hints van peer, kweepeer en hazelnoot.
Fris en zeer elegant van  smaak.
Serveer als aperitief of bij schaal-en schelpdieren

Saint Martin brut rosé
100% Pinot Noir
Zalmroze van kleur met fijne bubbels en een mooie glans. Discreet en aromatisch bouquet met de in de geur rode vruchten.
Friszure smaak die doet denken aan frambozen, aardbeien en perziken. Lange afdronk.


ITALIË


Carpineto Grande Vini di Toscana Spumante

Carpineto werd opgericht in 1967 door Giovanni C. Sacchet en Antonio M. Zaccheo. De oorspronkelijke missie was het produceren van een Chianti Classico van wereldklasse. Carpineto is een van de eerste bedrijven die moderne technieken gebruikt bij het produceren van de wijn, zonder het respect voor de oude traditionele Toscaanse waarden te verliezen. De productielijn omvat momenteel wijnen uit de meest prestigieuze Toscaanse DOCG benamingen. Carpineto is in het bezit 4 wijngaarden. Greve in Chinati, Frazione Dudda (Chianti Classico-Florence): 8 hectare; Gaville (Alta Valdarno-Florence): 65 hectare; Chianciano/Montepulciano (Vino Nobile - Siena): 184 hectare; Valcolombra (Maremma-Grosseto): 165 hectare.

Spumante Chardonnay Brut
Sinds 1982 wordt deze mousserende wijn geproduceerd  in het Chianti Classico gebied. De kleur is licht strogeel met aquamarijne reflecties. De wijn heeft een vluchtige schuim geproduceerd door de aanhouden de Mousse. Het bouquet is complex, elegant, fruitig, met onderscheidende hints van knapperig brood. De smaak is droog, levendig, evenwichtig, met een verfijnde textuur. Gastronomie: heerlijk als aperitief, uitstekend bij alle visgerechten en kazen.

Spumante Rose brut
De productie van deze mousserende wijn is zeer beperkt  (enkele duizenden flessen).
De druiven zijn typisch voor Toscane: Sangiovese, Canaiolo en een kleine hoeveelheid aromatische roze Traminer. Lichtroze van kleur met parelwitte schitteringen. Het bouquet is fruitig en bloemig, met hints van rozen en bloeiende wijnstokken en  een lichte maar merkbare geur van Traminer . Smaak: droog, levendig, evenwichtig, redelijk robuust, verfijnd. Gastronomie: heerlijk bij wit vlees en alle visgerechten, in het bijzonder gestoofde kabeljauw en Italiaanse vissoep.

Spumante Dolce da Uva
Deze mousserende wijn wordt gemaakt van de aromatische Moscato druif met als doel een delicaat evenwicht tussen het fruitige bouquet, de aangename zoetheid en de aromatische aard van de druif te bereiken. De kleur is licht strogeel met een vluchtige mousse Het bouquet is delicaat,  en  vasthoudend elegante en fruitige tonen. De smaak is levendig elegant met een evenwichtige zoetheid . Laag in alcohol (6-8%). Gastronomie: heerlijk bij desserts, vooral ijs en fruitsalades.

Bisol Vitivinicoltori in Valdobbiadene Prosecco

De geschiedenis van de Bisol-familie in Valdobbiadene gaat terug tot de 16de eeuw. De druiventeelt was de voornaamste activiteit tot Eliseo in 1875 besloot om zelf wijn te gaan maken en verkopen. Maar de Eerste Wereldoorlog zorgde voor heel wat schade in de wijngaard en aan het bedrijf. In de jaren '30 begon zijn zoon Desiderio met het aanplanten van nieuwe wijngaarden en hij gaf het bedrijf een duwtje in de rug. Vandaag telt het bedrijf 50 hectare wijngaard waarvan 3 hectare gelegen is op de befaamde Cartizze-heuvel. Prosecco is de voornaamste druivensoort voor de productie van deze fruitige mousserende wijnen.

Prosecco Raboso Rosato IGT
Deze Prosecco  is bleekroze  van kleur, heeft een fijne mousse en een aangenaam zoetje. In de neus frambozen, rode bessen en fris fruit.
De wijn is licht met frisse zuren, waardoor zeer toegankelijk. Gastronomie : als aperitief, bij voorgerechten en salades of gewoon op een terras.

Foie Prosecco Frizzante DOC
Deze Prosecco is lichtstrogeel van kleur, is licht mousserend en droog. De delicate aroma’s van veel fruit maken dat de wijn geurig, fris en sappig is, waardoor zeer toegankelijk. Gastronomie: aperitief, terras, lichte voorgerechten en (maaltijd)salades.

Prosecco DOC Belstar Vino Spumante
Strogeel van kleur met een lichtgroene schijn. Het bouquet is fruitig (appel, peer, abrikoos en lichte ceder), bloemig, fris en aangenaam. De smaak is elegant, enigszins zacht met aanhoudende fruitige afdronk en bloemige nuances. Gastronomie: als aperitief of bij delicate gerechten.

JEIO Prosecco Rosato Vino Spumante
Druiven: Merlot en Pinot Noir (biologisch)
De Cuvee Rosato Brut heeft een briljante roze kleur met een fijne mousse. Intense aroma's van rozen en vers fruit, citrus en lychee. Evenwichtige van zuurgraad, sappige volle smaak, persistent tot de finale. Gastronomie: als aperitief, bij voorgerechten en salades, pastagerechten, visgerechten.