Loire Koetsier Wijnkopers
(klik op de foto's voor een vergroting)Guy Allion

Domaine du Haut Perron Sauvignon Touraine a.c. blanc
Bleekgeel van kleur met groene reflecties, perfecte helderheid, stralende schittering, goede intensiteit.
De neus is zeer aangenaam met aroma's van groene appels, citrusvruchten en witte bloemen. In de mond is de wijn goedgebalanceerd, flexibel en levendig.
Lekker als aperitief, als een begeleiding van asperges, schaal -en schelpdieren, vis met een licht romige saus of witte boter.

Jean-Max Roger

Sancerre ‘Cuvée CD’
De "Cuvee CD" wordt geproduceerd van Sauvignon Blanc druiven  afkomstig van wijnstokken gelegen op 4 percelen die vroeger C en D genoemd werden. Deze percelen hebben een ondergrond van kalksteen en een zeer steenachtige oppervlakte met een beetje klei.
De wijn is heerlijk, elegant en heeft een goudgele kleur. In de neus zijn aroma’s van citrus en bloemen goed waarneembaar en de smaak is zuiver, heerlijk vol, fruitig, complex en kruidig met lichte buxustonen met een lange afdronk. Lekker als aperitief, schaal- en schelpdieren, vis, witvlees, geitenkaas en blauwe kazen.
Verkrijgbaar in
Demi ( 37,5 cl.) - Bouteille (75 cl.)

Les Moulins à Vent

Caves de Pouilly Sur Loire is in 1948 opgericht door een aantal wijnboeren. Een aantal jaar later ontstond de locatie Les Moulins à Vent, waar het wijnmaak- en bottelingsproces van start is gegaan. Aan het eind van de jaren '60 van de vorige eeuw werd een locatie voor wijnpersen- en maken in Coteaux du Giennois, langs de rechteroever van de Loire, geopend. In die tijd werd er ook een oenoloog aangesteld voor de firma. Tegenwoordig wordt zo'n 20% van de gehele Pouilly Fumé- en Pouilly sur Loire-productie door de Caves de Pouilly sur Loire gemaakt en is er nog eens 1000 hectare wijngaard in aanleg. Het is het doel van de Caves om een uitstekende kwaliteit Pouilly-wijnen te leveren tegen een redelijke prijs.

Pouilly Fumé a.c.
Een heerlijke en droge Sauvignon Blanc met geelgroene tinten en sappige aroma’s . In de geur aroma’s van citrus en bloemen. In de mond is hij soepel en plezierig met een vlezige smaak, gevolgd door een aroma van munt, banaan en gekonfijt fruit.
Lekker als aperitiefwijn, maar ook lekker fris bij schaal-en schelpdieren, wit vlees en geitenkaas.

Domaine de la Poterie

Côteaux du Layon a.c. ‘Cuvée Tradition’
Deze dessertwijn wordt al eeuwen hoog gewaardeerd. Door de hoge zuurgraad kan deze wijn zeer oud worden.
Combineert met vele desserts, maar is ook heerlijk als aperitief of bij vis- en kalfsgerechten met een romige of iets zoete saus.

Domaine Margalleau

Domaine Margalleau Vouvray sec
100%  Chenin blanc
Licht gele kleur met een lichtgoude gloed. In de neus: citrus, appel met witte bloemen, mineralen In de mond: citrus en appel.
De zuurgraad en fruit aroma's zijn zeer goed in balans.
Dom. du Haut Perron Sauvignon Touraine Sancerre ‘Cuvée CD’ Pouilly Fumé Côteaux du Layon a.c. ‘Cuvée Tradition’ Domaine Margalleau Vouvray sec
 
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
LOIRE