Louis Sipp begon zijn wijnbedrijf in het pittoreske Ribeauvillé aan het eind van de 1e Wereldoorlog. De druiven kwamen de eerste jaren van de Kirchberg, nu geclassificeerd als “Grand Cru”gebied. De eerste wijnprijzen werden reeds behaald in 1920. Al snel werden er meer percelen aangekocht, zoals de Steinacker, Osterberg, Trottenacker, etc. Verschillende wijnen van Sipp dragen ook de naam van het perceel waar ze vanaf komen. De bodem- gesteldheid, waarop de druiven groeien bepalen nl. mede hun karakteristieke smaak. Momenteel bestiert Etienne Sipp het bedrijf. Alweer de vierde generatie, die traditiegetrouw de ene naar de andere prijs weet binnen te slepen…
GEWURZTRAMINER
(klik op de foto's voor een vergroting)Gewurztraminer

Karakteristieke volle en stevige wijn, ontwikkelt aroma’s van fruit, bloemen en kruiden en de smaak van muskaat is duidelijk aanwezig. Uit verschillende gebieden rond  Ribeauvillé. Lekker bij exotische schotels, kruidkazen waaronder Munsterkaas(roodschimmels) en zoet dessert, of gewoon als aperitief.
Verkrijgbaar in 37,5 cl en 75 cl

Gewurztraminer Reserve Personnelle
De Gewurztraminer Reserve Personnelle komt van de heuvels rondom Ribeauvillé (Krijt, klei en Mergel). Mooie gele kleur met amber nuances, expressief bouquet met aroma’s van rijp fruit, kruiden en citrusvruchten. Heerlijk bij ganzenlever, exotische schotels. Munsterkaas en alle roodschimmel kazen en zoet dessert. 

Gewurztraminer Rotenberg
Deze prachtige goudgele wijn komt van verschillende hoge kwaliteitslocaties rondom Ribeauvillé (kalkachtig/ mergel).  Expressieve neus met tonen van rijp fruit en specerijen. Complex bouquet. Mooie balans tussen aroma’s en zuren. Excellente begeleider van ganzen lever, exotische en kruidige gerechten uit India en Azië. Heerlijk bij Munster en blauwe kazen (Roquefort, Stilton) en bij desserts zoals cake en zoete gerechten waarin chocolade is verwerkt. 

Gewurztraminer Osterberg Grand Cru
Deze zeer speciale Gewurztraminer komt van een exclusief gebied rond Ribeauvillé: Osterberg: Rijk aan klei en kiezel, mergel en krijt.  Geheel op dronk. Maar wint aan bouquet en structuur bij het ouderen. 25-30 jaar De wijn wordt ook wel de ‘keizer’ van de Elzas wijn genoemd. Imposante wijn met een geprononceerd kruidig bouquet. Goudgeel van kleur met een rijk aroma van bloemen en specerijen. Krachtig en volmondig. Fijne intense smaak die zich in de mond breed ontvouwt. Goede begeleider van elke maaltijd. Maar een ideale partner van exotische schotels, ganzenlever, kruidenkazen en desserts.
 
Gewurztraminer Vendanges Tardives (50 cl.)
Deze mooie Gewurztraminer komt uit verschillende gebieden rond Ribeauvillé; Unterturnet ( rotsachtig, rijk aan mergel en krijt), Weissengrund, Hagenau (klei). De druiventrossen worden handmatig geplukt als de druiven overrijp zijn , waarna een klassieke wijnbereiding volgt met temperatuur controle. Een krachtige, elegante wijn met een goudgele kleur. In de neus, viooltjes en lychees . De afdronk is rijp met een delicate frisheid, veroorzaakt door het krijt in de bodem. Niet alleen heerlijk bij b.v. ganzenlever en zoete desserts, maar ook als aperitief. 

Gewurztraminer Selection de Grains Nobles
Diepgoude wijn.  Krachtig met een neus van bloemen en hints van bijenwas en specerijen.  In de mond zijn er aroma's van kruidnagels en specerijen. Zeer rijk in de mond met een delicate frisheid (door  kalksteen in de bodem). Deze wijn kan gedronken worden bij verschillende gelegenheden: recepties, gezellige aangelegenheden en natuurlijk bij ganzenlever, kaas, desserts e zelfs bij chocolade.  deze wijn is op dronk, maar in de loop der jaren worden de rijkdom en complexiteit van aroma’s geuit. 

Gewurztraminer Selection de Grain Nobles Coeur de Tries
De druiven voor deze wijn zijn geoogst na een zeer strenge selectie van de Botrytis Cinerea (Pourriture Noble d’argent)   De  druiven hebben dan een potentiële alcohol van meer dan 20%. Diepgoude wijn.  Krachtig met een neus van bloemen en hints van bijenwas en specerijen.  In de mond zijn er aroma's van kruidnagels en specerijen. Zeer rijk in de mond met een delicate frisheid (door  kalksteen in de bodem). Deze wijn kan gedronken worden bij verschillende gelegenheden: recepties, gezellige aangelegenheden en natuurlijk bij ganzenlever, kaas, desserts e zelfs bij chocolade.  deze wijn is op dronk, maar in de loop der jaren worden de rijkdom en complexiteit van aroma’s geuit
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Gewurztraminer Gewurztraminer Reserve Personelle Gewurztraminer Rotenberg Gewurztraminer Osterberg Grand Cru Gewurztraminer Vendanges Tardives Gewurztraminer Grains Nobles
Louis Sipp Koetsier Wijnkopers
Louis Sipp Vin d’Alsace