Duitsland Koetsier Wijnkopers
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
 
MOEZEL

Weingut Gunther Leitzgen Bremm
In het hart van het Calmontgebied aan de zuidzijde van de Moezel alwaar de  steilste wijnbergen van Europa zijn. Leitzgen behoort tot de kleinste van de commerciële wijnboerderijen aan de rivier de Moezel met ongeveer 2,5 hectare. Ze richten zich uitsluitend tot de teelt van klassieke witte druivenrassen. Leitzgen richt zich uitsluitend op de teelt van klassieke witte rassen. 65% van de wijngaarden ligt op de steile -en terrasvormige  hellingen (bijvoorbeeld de Bremmer Calmont Neefer Frauenberg, Ellerer Peach tuin). Hier gedijt de Rieslingdruif onder optimale omstandigheden. De oudste druivensoort die in Duitsland groeit is de druif ELBLING. Deze druif beslaat 20% van de wijngaarden. Door bewust te snoeien wordt er al in de wijngaard aandacht besteed aan kleinere opbrengsten. De wijnen van Leitzgen zijn harmonieus en bijzonder zuurarm; aromatisch en fruitig; verfrissend en sprankelend.
Elbling Trocken
Bloemige zomerwijn.

Riesling Trocken
Stevige, krachtige droge witte wijn voor iedere dag.
Heerlijk bij toast met olijven en tomaat.

Calmont Riesling Trocken
Een klassieke droge witte wijn. Mooie mineralen,
in de geur bloemen en pittige afdronk. Heerlijk bij visgerechten

Riesling Halbtrocken
Stevige, krachtige halfdroge witte wijn. Vol van smaak.
Heerlijk bij pastagerechten en gerookte zalm.

Calmont Riesling Halbtrocken
De halfdroge klassieker. Kruidig, met een vleugje van kruidnoten,
rijk aan mineralen.
Schmitt Söhne is ruim 200 jaar geleden opgericht door de voorvaderen van Thomas Schmitt in het dorpje Longuich. Vandaag de dag is Schmitt Söhne een van de grootste wijnexporteurs van Duitsland en is het uitgegroeid tot een modern bedrijf die bijzondere wijnen produceert tegen een betaalbare prijs.

Bereich Bernkastel Schmitt Söhne
Bernkastel ligt midden tussen de Franse grens en Koblenz, waar de Moezel leidt naar de Rijn. De Bereich Bernkastel QbA wordt hoofdzakelijk geproduceerd met Riesling en Müller-Thurgau druiven, welke groeien in de leisteengrond die typisch is voor de streek. Dit heeft een bijzonder voordeel: De bodem slaat de hitte van de zon overdag en geeft het terug naar de wijnstokken in de nacht. De regio van de Moezel heeft een gematigd klimaat, met warme zomers en milde winters..
Deze geven de wijn een fruitige, verfijnde smaak. Zoetige afdronk maar toch met een levendig en delicaat  zuurgraadje.  Alcohol: 8,0 - 8,5% vol.
Lekker als aperitief of bij lichte gerechten

Liebfraumilch QbA Schmitt Söhne
Het Rijngebied is een prachtige regio met steile, terrasvormige wijngaarden bekroond met middeleeuwse kastelen en ruïnes. De kleiachtige leisteen bodem produceren wijnen met levendige zuurgraad. Liebfraumilch is een mooie gemengde wijn van druiven uit de Rijn-regio. Het harmonieuze klimaat, warme zomers en milde winters zijn kenmerkend voor dit wijngebied. De vier druivensoorten die  altijd gebruikt worden voor Liebfraumilch zijn Riesling, Silvaner, Müller-Thurgau en Kerner.  De druiven worden gemengd om een frisse en fruitige Rijnwijn met een licht zoetje in stijl te produceren. Alcohol: 8,5 - 9,5% vol.
Lekker als aperitief of bij lichte gerechten

Frauenberg Riesling Trocken
Een kruidige, ronde, volle, weelderige droge witte wijn met mooie mineralen.

Bienenlay Riesling Halbtrocken
Een sappige klassieker. Halfdroog, in de geur bloemen en erg geraffineerd.
Combineert goed bij Indische gerechten.

Leitzgen Tradition
Een extra droge Riesling met 6 maanden lagering. Hij is massief,
goed gedefinieerd en ligt vol in de mond. Lekker bij bijv. gegrilde coquilles.

Elbling Sekt
Een knisperende witte mousserende wijn.
Mooi en zuiver met een zachte geur van appels.

Calmont Beerenauslese
Riesling - edelsüß. Herhaaldelijk geselecteerd, uitstekende volheid.
Kortom: de zonde in vloeibare vorm
Schmitt Söhne
PFALZ

Weingut Dengler-Seyler
Weingut Dengler-Seyler is een familiebedrijf waar momenteel 3 generaties leven en werken met en voor hun wijn. Het wijnbedrijf bevindt zich in het dorp Maikammer in de zuidelijke Pfalz. Met 35% van de aanplant is Riesling voor Dengler-Seyler het belangrijkste druivenras.

Riesling Kabinett trocken Dengler Seyler
De wijn heeft een frisse Rieslinggeur: licht bloemig en citrusfruit met minerale nuances. Slank, elegant en sappig van smaak.  De afdronk is heel zuiver met een juiste rijpe zuurgraad en is prima van lengte. Lekker als aperitief of bij niet al te zware en complexe gerechten van bijvoorbeeld blank gevogelte en vis.


Weingut Jürgen Leiner ligt in de zuidelijke Pfalz. Sinds enkele jaren staat Sven Leiner jr. aan het roer: jong, enorm gedreven, schuwt experimenten niet, een ware freak. Sinds 2008 is dit wijngoed officieel gecertificeerd voor het op biologische wijze werken in de wijnbouw.

Grauburgunder trocken Jürgen Leiner
Druivenras: Grauer Burgunder (Pinot Gris).
Intense wijn met frisse geur van rijp fruit samen met licht vegetale, kruidige en minerale tonen. Kruidigheid komt terug in de smaak samen met lekker fruit en prima zuurgraad welke (zeker voor de Pfalz) niet al te hoog is. Een spannende, compacte en elegante wijn welke mooi slank blijft.
Heerlijk als aperitief. Uitstekend  te combineren met salades, asperges en niet al te rijke gerechten van vis. De wijn zeer geschikt als huiswijn.

Weingut A. Christmann bevindt zich in Mittelhaardt in het dorpje Gimmeldingen. Bij dit wijngoed staat respect voor de natuur in hoog aanzien en er wordt dan ook al vele jaren biologisch gewerkt.

Spätburgunder Christmann
De wijn heeft een heldere licht rode kleur.  In de geur romig rood fruit met aardse  tonen.  In de smaak veel sappig fruit met de elegantie van de Pinot Noir.  
Lekker bij: Salades op basis van gevogelte, tamme eend, wild, paddenstoelen, fazant en duif.
Weingut A. Christmann
Weingut Jürgen Leiner