(klik op de foto's voor een vergroting)



Cremant d'Alsace Methode Traditionnelle
Deze Crémant komt uit verschillende gebieden rond Ribeauvillé: Sulz, Weinbaum, Kirchberg, Rengelsbrunn (Krijtachtige bodem, klei en mergel, zandsteen. Karakteristiek is aangeslibd land met originele löss en zand). Hij wordt gemaakt van Pinot Blanc en Pinot Auxerrois.
Sprankelende wijn met aroma’s van verrukkelijk fruit. De natuurlijke  koolzuurbelletjes zijn  verkregen door nagisting in de fles, net zoals dat bij Champagne gebeurt.
Heerlijk als aperitief en als welkomstdrankje op recepties. Crémant is ook een prima begeleider bij alle gangen van het diner.

Cremant d'Alsace Methode Traditionnelle Blanc de Noir
Deze voortreffelijke Cremant komt verschillende gebieden rond Ribeauvillé (Krijtachtige bodem, klei en mergel, zandsteen. Karakteristiek is aangeslibd land met originele löss en zand). En wordt hoofdzakelijk van de Pinot Noir-druif gemaakt.
Sprankelende wijn met aroma’s van delicaat fruit. Zeer fijn in de neus. De natuurlijke  koolzuurbelletjes zijn  verkregen door nagisting in de fles, net zoals dat bij Champagne gebeurt.
Heerlijk als aperitief en als welkomstdrankje op recepties. Crémant is ook een prima begeleider bij alle gangen van het diner.

Cremant d'Alsace Methode Traditionnelle Pinot Noir rosé
Deze Crémant van de Pinot noir komt uit verschillende gebieden rond Ribeauvillé: Sulz, Weinbaum, Kirchberg, Rengelsbrunn (Krijtachtige bodem, klei en mergel, zandsteen. Karakteristiek is aangeslibd land met originele löss en zand).
Sprankelende wijn met aroma’s van verrukkelijk fruit. De natuurlijke  koolzuurbelletjes zijn  verkregen door nagisting in de fles, net zoals dat bij Champagne gebeurt.
Heerlijk als aperitief en als welkomstdrankje op recepties. Crémant is ook een prima begeleider bij alle gangen van het diner.
Cremant Blanc Cremant Blanc de Noir Cremant Pinot Noir rosé

Louis Sipp begon zijn wijnbedrijf in het pittoreske Ribeauvillé aan het eind van de 1e Wereldoorlog. De druiven kwamen de eerste jaren van de Kirchberg, nu geclassificeerd als “Grand Cru”gebied. De eerste wijnprijzen werden reeds behaald in 1920. Al snel werden er meer percelen aangekocht, zoals de Steinacker, Osterberg, Trottenacker, etc. Verschillende wijnen van Sipp dragen ook de naam van het perceel waar ze vanaf komen. De bodem- gesteldheid, waarop de druiven groeien bepalen nl. mede hun karakteristieke smaak. Momenteel bestiert Etienne Sipp het bedrijf. Alweer de vierde generatie, die traditiegetrouw de ene naar de andere prijs weet binnen te slepen…
CREMANT D'ALSACE
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Louis Sipp Koetsier Wijnkopers
Louis Sipp Vin d’Alsace