De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Cognac - Pineau des Charentes Koetsier Wijnkopers
COGNAC

Maison J.R. Brillet

Het Cognac-huis J.R. Brillet maakt sinds 1656 cognac van de druiven, die door hen zelf geteeld en geoogst worden in de twee topdistricten van het Cognac- gebied; de Grande en Petit Champagne. Het huidige bedrijf staat onder leiding van Jean Louis Brillet,  die de familietraditie als 13e generatie in stand houdt.

Bijna alle Cognacmerken werken met gekochte druiven en zijn geen eigenaar van de wijngaarden. Daarbij zijn bijna alle Cognacs blends, wat wil zeggen, dat de gebruikte druiven uit alle zes Cognac gebieden afkomstig kunnen zijn en gemengd kunnen worden. Het huis Brillet mengt niet en maakt dus single cru Cognacs. De leeftijds-aanduidingen van de Cognacs verwijzen naar de jongste gebruikte Cognac.  De diverse oogstjaren worden bij Cognac altijd gemengd om een constante balans en smaak te verkrijgen.
In ons assortiment

Fine des Aireaux, 3 jaar
Selection 2e single cru, 5 jaar
Reserve 2e single cru  V.S.O.P., 8 jaar
Grande Reserve 1e single cru, 15 jaar   
Très vieille Reserve 1e single cru, 20 jaar
Heritage 1e single cru, 50 jaar

Belle de Brillet

Naast Cognac maakt Brillet ook nog een likeur, genaamd Belle de Brillet. Deze likeur wordt gemaakt op basis van Cognac en Eau de Vie de Poire Williams.
Met een blokje ijs is het een heerlijk fris aperitief maar ook zeer geschikt als digestief bij de koffie.
PINEAU DES CHARENTES

Maison J.R. Brillet

Pineau des Charentes wordt gemaakt van cognac en vers druivensap van de wijnstokken. Een heerlijk aperitief of een licht digestief met 17 % alcohol.
In ons assortiment

Pineau Brillet Blanc Prestige
Pineau Brillet Rosé Sire de Framboisy