De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
Chili Koetsier Wijnkopers
(klik op de foto's voor een vergroting)Dos Carmelidos Chardonnay
Een Chardonnay volgens het boekje. In de geur open en aromatisch, met bloesem en tropisch fruit. Dat komt terug in de smaak. Fijne zuren. Mango, wat honing en citrus. Mooi stevig en een tikje romig, met een lange finale. Heerlijk op zichzelf. Ook goed te schenken bij visgerechten met roomsaus, schaal- en schelpdieren, koude voorgerechten, charcuterie of bijvoorbeeld paté met een augurkje.

Dos Carmelidos Reserva Carmenere
100% Carmenère
Heerlijk rijp en rijk. Stevigheid, rond en zacht met heerlijk bosfruit. Verder ook chocolade, bramen, zwarte peper. Mooi sappig, een beetje mollig. Mooie lengte en heel aangename tannines. Heel breed in te zetten bij de maaltijd. Denk aan rundvlees of wild. Maar ook aan gevogelte, souvlaki en gerechten met stoofvlees.

CHILI

Chili heeft in een jaar of 25 een enorme wijn-ontwikkeling doorgemaakt. Het heeft er toe geleid dat dit Zuid-Amerikaanse land na Frankrijk het grootste import-land is geworden op onze markt. In Chili is Colchagua Valley zo’n beetje wat Napa Valley is voor Californië: de streek waar zeer goede bedrijven zitten en waar het terroir geschikt is voor het maken van de beste wijnen. Aan de voet van de Andes worden prachtige rode wijnen gemaakt. Midden in het dal vinden we fraaie gronden voor zowel rood als wit. Meer naar de koelte van de kust floreren sauvignon blanc, pinot noir en chardonnay. Dat zorgt er voor dat er voor elke druif een ideale plek te vinden is. De druiven voor elk van de wijnen van Dos Camelidos komen dan ook van de beste, speciaal geselecteerde wijngaarden, waarmee de basis is gelegd voor een prachtige kwaliteit.
Dos Camelidos Chardonnay Dos Camelidos Reserva Carmenere