Californie Koetsier Wijnkopers
(klik op de foto's voor een vergroting)NOBLES VINES

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Noble Vines er één van is. Noble Vines legt zich toe op het maken van typisch Californische wijnen op basis van druiven uit eigen wijngaarden, die zich bevinden in de wijnstreken Monterey en Lodi. Dit zijn bekende wijnstreken, met heel uiteenlopende microklimaten. Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Monterey is een van de koelste wijndalen van Californië, omdat het profiteert van de nabijheid van de Stille Oceaan. In de middag stroomt zeer koele oceaanlucht het dal in, waardoor het erg geschikt is voor de aanplant van witte druiven en pinot noir. Dat is ook exact de politiek van dit familiebedrijf: elke druif staat exact aangeplant op het juiste terroir. Dat zorgt voor wijnen met een voortreffelijke balans en een bijzondere kwaliteit, met een voor Californische begrippen zeer opwekkend karakter.

1 Red Blend
Soepele rode wijn, op basis van een blend van drie druiven: merlot, cabernet sauvignon en zinfandel. De drie druiven combineren uitstekend met elkaar. Merlot, van de Pomerol-kloon 181, is de belangrijkste druif in de blend. Hij zorgt voor een licht kruidige en fruitige toon in de wijn. Cabernet sauvignon, kloon 337, levert de wijn diepgang en structuur. Zinfandel geeft de blend een heerlijk rond en soepel karakter. Een heerlijke, typisch Californische blend.  Heel open en aromatisch in de geur met veel zwart fruit. In de smaak komt dat terug: zwarte bessen, bramen, wat kruidigheid en witte peper. Heerlijk soepel, zacht en afgerond. Pure souplesse met wat hout op de achtergrond.
Echt een wijn voor bij het eten. Stoofvlees of gegrild rood vlees. Ook heerlijk bij vlees van de barbecue. Prima combinatie met licht belegen kazen.

667 Pinot Noir
Prettig stevige pinot noir. Lekker vanille en zwarte bessen in de geur. De smaak is aantrekkelijk aards, met rijpe, zachte tannines. Daarnaast zwarte peper, pruimen en koffie. Zacht en open, maar met een mooie stevigheid. Heerlijk aromatisch en breed. Heerlijk bij stoofvlees met wat kaneel, kruidnagel en jeneverbes. Ideaal bij wildgerechten, zoals hazenrug, hert of wilde eend.


3377 Cabernet Sauvignon
Heerlijk rijpe Cabernet Sauvignon . In de geur enorm veel rood- en zwart fruit, cassis en kersen. De smaak is lekker stevig. Mooi rijpe tannines, wat kruidigheid, met in de finale zwarte bessen, bramen en witte peper. Heerlijk stevig en krachtig, rijp en zwoel. Een echte eetwijn. Heerlijk bij oma’s stoofvlees, rood rundvlees of een ‘sunday roast’. Mooi bij belegen kazen.

1 Red Blend 667 Pinot Noir 337 Cabernet Sauvignon
 
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
CALIFORNIE