Bordeaux Koetsier Wijnkopers
De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsierwijnkopers.nl
(klik op de foto's voor een vergroting)



BORDEAUX/BORDEAUX SUPERIEUR


Les Hautes de Goelane Bordeaux Blanc

80% Sauvignon Blanc - 20% Semillon
Bleekgeel met een goud randje. In de geur aromatisch en open met exotisch fruit en wat honing. De smaak is levendig. Goede zuren, rijp wit fruit, citrus, verleidelijk fris én sappig. Een aangename lengte, mooi in balans.  Lekker als aperitief, bij visgerechten, koud vlees en romige kaassoorten.


Les Hautes de Goelane Bordeaux Rouge
Cabernet-Sauvignon / Merlot
Dieprood van kleur. Deze wijn is lekker aromatisch, met in de geur rood fruit en rijpe pruimen. In de smaak zwarte kersen, bramen, kaneel en wat vanille. Mooie tannine, goede structuur en een lange afdronk. Hout en fruit zijn mooi in balans.  Lekker bij gegrild en gebraden vlees, pastagerechten en diverse kaassoorten.

Château Perac 2e wijn Saransot Dupré
Château Pérac is de tweede wijn van Saransot-Dupré. De jonge wijngaarden zorgen voor een plezierige wijn waar het fruit de boventoon voert : de Château Pérac.
De naam komt van de gele, harde, steenlaag die de ondergrond vormt van de beste percelen. Plezierig, zwart fruit, kruidig, een klein bittertje in de afdronk.

LISTRAC

Château Saransot Dupré Cru Bourgeois Superieur
Typisch kenmerk voor de rode wijnen van Saransot-Dupré zijn de mooie rijpe tannines en de soepele en ronde afdronk. Ook de jonge wijnen zijn elegant en aangenaam om drinken. Dat komt doordat er voornamelijk merlot en cabernet franc druiven gebruikt worden en minder cabernet sauvignon, in tegenstelling tot de traditie in de Médoc.
De topwijn van Saransot-Dupré is enkel afkomstig van de oudste wijnranken van het domein. Hij rijpt klassiek op eiken vaten (30% nieuw).
Rode wijnstokvariëteit (15 ha) : Merlot 56 % - Cabernet Sauvignon 24 % - Cabernet franc 15 % - Petit Verdot 3 % - Carmenere 2 %
Indrukwekkend diepe, donkere kleur. Boordevol rood- en zwart fruit en met fijne vanilletonen uit het jonge eikenhout waar deze wijn 12 maanden op heeft gerijpt. Rijpe tannines die in goede verhouding staan tot de krachtige, rijke smaak. Lekker bij verfijnde kazen, wit -en rood vleesgerechten, gevogelte, wild, stoofschotels.
Verkrijgbaar in
Demi ( 37,5 cl.) - Bouteille (75 cl.) - Magnum (1,5 liter) - Jéroboam (3 liter) - Methusalem (6 liter)

SAINT-EMILION

Château Tetre du Sarpe
Dit is de tweede wijn van Vieux Château Pelletan.
Krachtige, rijpe, volle rode wijn met lichte houtlagering en een lange afdronk.
Ideale disgenoot bij vlees, wild en kazen

Château Lanbersac Puisseguin Saint-Emilion
90% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon
Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur. In de neus zijn aroma's van geconfijte kersen en bloesems herkenbaar met hinten van zoethout, specerijen en eikenhout. De smaak is vol en krachtig met een mooie lange afdronk. Lekker bij wild, gerechten met saus, gegrild vlees, rood vlees en diverse kaassoorten. Ook lekker als aperitief met wat hapjes of tapas.
 
Les Hautes de Goelane Bordeaux Blanc Les Hautes de Goelane Bordeaux Rouge Château Perac Château Saransot Dupré Cru Bourgeois Sup. Château Tetre du Sarpe Château Lanbersac Puisseguin Saint-Emilion
BORDEAUX
(klik op de foto's voor een vergroting)



POMEROL

Domaine du Fagnard Pomerol
Merlot, Cabernet Sauvignon
Deze wijn is rijk aan aroma's met een mooie balans. Zachte smaken van hazelnoot smelten samen met een scala van verse rode vruchten (aalbes, framboos, aardbei, pruim). De wijn smaakt krachtig, kruidig en vol en heeft een heerlijk lange en smaakvolle afdronk.
Lekker bij rood vlees, konijn, gevogelte, stevige vissoorten ( bijv. tonijn) en bij de barbecue

Château Moulinet Lasserre
Dit is de 2e wijn van het beroemde Margaux Château d’Angludet. Een 2e wijn wordt meestal gemaakt van de jongere wijnstokken in de wijngaard.
Druivensoorten: 35% Merlot - 55% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot.
Deze geweldige wijn is rond, evenwichtig en soepel met heerlijke verleidelijke aroma’s. De wijn komt goed tot zijn recht bij bijna alle vleesgerechten maar ook bij stevige kazen.

MARGAUX

Château d'Angludet Cru Bourgois exeptionel
35% Merlot - 55% Cabernet Sauvignon - 10% Petit Verdot
Château d'Angludet ligt midden in de Cru Classé wijngaarden en is 32 hectare groot. De wijnen hebben een perfecte balans tussen fruit, structuur, tannines en elegantie. In de geur en smaak rijp donker fruit, zachte vanille tonen en kracht. De wijnen staan garant voor een mooie smaakbeleving en lange afdronk.
Lekker bij bijna  alle vleesgerechten , maar natuurlijk ook bij stevige kazen.


SAUTERNES

Château Suduiraut 1e Cru Classé
Het vloeibare goud uit de Sauternes in Frankrijk.
Een fantastische zoete dessertwijn die helemaal in balans is. De geur is complex en intens, met prachtige tonen, stijlvol, jeugdig, puur en fris, perfect in balans, met zuren en bitters die helemaal zijn opgewassen tegen het rijke zoet.  Een tophuis met een dessertwijn die eigenlijk alleen maar lekkerder wordt naarmate de wijn meer op leeftijd komt. De wijn verandert in een intensere zoete dessertwijn vol honing, vijgen en amandel. Heerlijk bij ganzenlever, pure chocolade en fruit taartjes.

Petit Guiraud
2e wijn Château Guiraud
Petit Guiraud Sauternes is een moderne Sauternes ontwikkeld door Xavier Planty, eigenaar en wijnmaker van Château Guiraud sinds 1982. De wijngaard van Château Guiraud is geheel ecologisch en daarvoor ook gecertificeerd. Druivensoorten : Semillon (65%) en Sauvignon (35%)
De wijn is fijn, complex bio-dynamisch zoet, met een prachtige balans door een mooie karakteristieke  frisheid.
Past goed bij artisjokken en desserts, zoals Crème brûlée, Tiramisu. Verkrijgbaar in
Demi ( 37,5 cl.) - Bouteille (75 cl.)

Chateau Rieussec 1e Cru Classé
C
hâteau Rieussec is één van de meest voorname producenten in de Sauternes. Tevens is dit Château eigendom van de Rothschild groep, waartoe ook Lafite en Mouton behoren.
De wijnen worden gemaakt van druiven die zijn aangetast door edele rotting. Deze edele rotting komt alleen voor onder specifieke omstandigheden en is enorm arbeidsintensief. De druiven moeten met de hand en soms per druif geplukt worden. Vaak zijn er meerdere plukrondes nodig, omdat niet alle druiven op hetzelfde moment rijp zijn. De samenstelling is 90% Sémillon en het restant bestaat uit Sauvignon Blanc en Muscadelle.
De kleur van de wijn is intens goudgeel en heeft een hoge viscositeit. De geur is rijk, aromatisch en complex. Met aroma's van een duidelijke botrytus geur, honing, abrikoos, peer,  rozijnen, vijgen en een hint karamel. Door botrytus (pourriture noble) drogen de druiven in, waardoor de smaken concentreren. Met name zoet en zuur, die hierdoor krachtiger worden, maar wel in balans blijven. Afdronk is zeer lang en krachtig.

Domaine du Fagnard Pomerol Château Moulinet Lasserre Château d'Angludet Cru Bourgois exeptionel Château Suduiraut 1e Cru Classé Petit Guiraud Chateau Rieussec 1e Cru Classé